Как да се отървем от синузита?


Най-добре е да не допускате да ви пипне това неприятно и мъчително заболяване, което се развива обикновено след простуда, но ако то вече е факт, опитайте да ускорите ефекта от предписаното ви от доктора лечение с изпитани народни церове.

• Два пъти на ден от двете страни на носа допирайте торбички с шепа горещ пясък или пък две сварени и още горещи яйца. Дръжте, докато се охладят. Наред с това няколко пъти дневно смъркайте през носа топла солена вода и изплювайте през устата. Вместо солена вода можете да ползвате отвара от лайка или жиловлак. Пийте горещи чайове от липа, листа от малина или касис. Можете да си направите и инхалация с картофена вода, но на следващия ден, за да не претоварите организма. Сварявате картофи във вода, изваждате ги и се надвесвате над съда, като покривате главата с хавлиена кърпа и вдишвате колкото може по-дълго горещата пара.

• В една чаена чаша оцет се накисват 40 листенца от чимшир. След като киснат 15 минути, се слагат на огъня и се варят, докато водата остане наполовина. Щом изстине, отварата се прецежда и по веднъж на ден от нея се слагат по две капки във всяка ноздра.

• Ето и една билкова запарка за вътрешна употреба. Разбъркват се по 40 г ленено семе, листа от слез и от градински чай и 20 г. листа от мента. Една супена лъжица от билковата смес се залива с половин литър вряща вода и се захлупва. След като течността изстине, се прецежда и след като се раздели на порции, от нея се взема три пъти на ден преди хранене.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Как да се отървем от синузита?"

Публикуване на коментар


ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни



Най-доброто от МОЕТО ЗДРАВЕ