Цветния прашец антибиотик за стомашно чревния тракт


В нарушеното храносмилане, изразено чрез подуване на стомаха или чрез разстройство и запек, лошата миризма от устата или вонящите фекалии, проблеми с кожата или косата с обилен косопад - всичко това са приз­наци на разрушена чревна флора.И точно разваленият стомах с лошата храна водят до затлъстяване, което от своя страна е причина за неправилни диети, с които организмът допълнително се лишава от ценни хранителни съставки.

Ето защо здравата чревна флора е от особено значение за доброто здраве, защото тя произвежда достатъчно количество витамини като В3, В5, Биотин, Холин и др. Здравата чревна флора представлява бастион по пътя на причинителите на болести. Едновременно с това тя произвежда и витамин К, снабдява с енергия слузестата обвивка на стомаха. По този начин здравият стомашно-чревен тракт се явява едва своеобразна фабрика за витамини. Но за да може безчисленото множество на чревните бактерии да се справи със своите задачи, ние трябва да се храним правилно с пълноценни продукти. Такива са неолющения ориз, картофите, зеленчуците, салатите, плодовете, млякото, кашкавала, яйцата, а така също нетлъстото месо, рибата и птиците.

Присъстват ли тези продукти често на нашата трапеза? И има ли нещо по-универсално, което да компенсира като хранителна стойност нашето меню и при проявена вече патология на храносмилателния тракт да помогне за неговото възстановяване?
Цветният прашец "съвършена природна храна", вече 1000 години снабдява хората с енергия и хранителни вещества.

Финия цветен прашец, който в зависимост от цвета на растението е различно оцветен. Зрънцата цветен прашец са носители на наследствена информация на растенията.
В полена е събрана изключителната сила на живота. Пчелите събират цветен прашец и с помощта на ензими го превръщат в храна. В сравнение с другите пчелни продукти съдържа най-голямо количество витамини, белтъчини с ценни заменими и незаменими ами­нокиселини, минерални соли, минерали, ензими и коензими, мастни киселини от растителен произход, въглехидрати.

Разнообразният му състав и високата биологична стойност на съдържащите се в него хранителни вещества дават основание той да се използва като ценна добавка в храната на децата и възрастните.

Приет самостоятелно, в комбинация с другите пчелни продукти или като компонент на общите профилактични средства (чай, мляко, плодови и зеленчукови сокове) той е много подходящ за преболедувалите, изтощените и занимаващи се с тежък физически и умствен труд хора.

Антибиотичният му ефект, особено по отношение на развитието на болестотворни бактерии в червата - причина за стомашно чревни заболявания и инфекции на бъбреците, заслужено му носят славата на "страж на стомашно-чревния тракт". Това му отрежда особено място в профилактика на сдмущенията на чревната флора (дисбактериоза) от медикаментозен произход или вследствие на различни заболявания. При лечение с обичайните антибиотици той се оказва мощен фактор за защита против настъпващата дисбактериоза.
Прашецът притежава експериментално и клинично доказан стимулиращ ефект върху регенерацията особено на чернодробната тъкан. Това го прави изключително ценен за преболедували от хепатит. Той се прилага след чернодробни операции и при сърдечно болни със разстроен черен дроб.

Изразеният анаболен (градивен) ефект на пчелния прашец има значение за профилактиката на физически и психически изтощения организъм, при забавен растеж на децата и пр. Ларвите на пчелите, хранейки се с цветен прашец, увеличават теглото си 1500 пъти за 6 дни! Съдържащите се в прашеца хормони (установени през 1957 г.) проявяват биостимулиращо действие върху жлезите с вътрешна секреция. Във връзка с това пчелният прашец е подходящ за профилактика на хипертрофията на простатната жлеза у мъжете и на климактерични смущения у жените. Трябва да се има предвид, че профилактиката трябва да бъде дългосрочна и далечна. При съществуващ вече аденом (бучка) на простатата помага при нейното лекуване.

Забавя симптомите на стареене.

Може да се прилага профилактично за предпазване от мозъчна и генерализирана атеросклероза при възрастни и предразположени благодарение на това, че гой е в състояние да влияе благотворно на еластичността на кръвоносните съдове.
Той може да се прилага самостоятелно или с други пчелни продукти (пч. млечице, прополис, мед) с противосклеротичен ефект. Разбира се, за да бъде профилактиката ефективна, тя трябва да бъде своевременна.

при диабет.

Правилната и дълготрайна употреба помага при лечението на алергии.
Единствено внимателни трябва да бъдат хората, които страдат от сенна хрема или имат повишена чувствителност към някои храни.

Прашецът е особено богат на белтъчини, витамин А и каротин.

притежават структурна (изграждаща) роля, участват в обмяната на веществата и хормоните, в имунната регулация и т.н.

Изключително важни са т. н. "незаменими аминокиселини", кои­то организмът не може да синтезира самостоятелно. Но нека се има предвид при съставяне на менюто, че в количества, по-големи от необходимите, белтъчните вещества претоварват обмяната на веществата (храносмилането, черния дроб, бъбреците) и способства за развитие на подагра, ревматизъм, астма, възбудителни неврози и други болестни състояния.

А витамин А участва в регулиране състоянието на кожата и ли­гавиците, на очите и на някои жлези с вътрешна секреция, подпомага растежа у децата. Специално растителният витамин А (бета-каротинът) има и антиоксидантно (включително противотуморно и антирадиационно) действие. Съчетанието на каротина с натурални растителни масла повишава неговата усвояемост от организма.

Може да се докаже, че в полена се съдържат повече от 100 раз­лични биологично активни съединения.

Изключително средство за укрепване на организма след прекарани вирусни заболявания и в борба срещу стреса.

Той е много важен при храненето на децата, защото осигурява и. ускорява правилния растеж, предпазва от анемия!

Превъзходен продукт от градината на Създателя, който потвърждава тезата на Хипократ: "Нека нашата храна бъде нашето лекарство и нашето лекарство - нашата храна."


рисибг.ком

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Цветния прашец антибиотик за стомашно чревния тракт"

Публикуване на коментар


ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни



Най-доброто от МОЕТО ЗДРАВЕ